A2 liga – 4. kolo

ŽKK Radost – ŽKK Lovrekice 56 :53

Naše seniorke ostvarile su prvu pobjedu u ovogodišnjoj A2 ligi Centar! U derbiju začelja naše igračice bile su s(p)retnije i na kraju u napetoj završnici ostvarile pobjedu!

Utakmicu smo otvorili dosta dobro i već na početku prodorima povratnice Alme, čvrste Simone i iskusne Ivane dolazimo do slobodnih šuteva koje i koristimo. Međutim, ona naša dobroznana “crna rupa” slijedi ovaj puta u drugoj četvrtini. Gošće iz Petrinje počele su se dobro postavljati i koristiti svoju nadmoć u visini te zabijati iz skokova u napadu. Tako smo dobru igru i vodstvo iz prve četvrtine lagano prokockali i na poluvremenu gubimo 32:37.

Drugo poluvrijeme promijenili smo obranu te iznenadili protivnice koje su cijeli drugi dio zabile tek 16 poena. U zadnju četvrtinu utakmice ulazi se u rezultatskom egalu 47:47.

U toj zadnjoj dionici utakmice igralo se dosta čvrsto i dobio se dojam da su se obje ekipe puno više koncentrirale na obranu. Odvojili smo se na +5 minutu i pol do kraja te više nismo dali gošćama da se vrate u utakmicu. Na kraju zaslužena pobjeda naših cura, a gošćama čestitamo na korektnoj utakmici!

Sve naše koševe zabile su igračice koje su i krenule u utakmicu: Lana Mađar 17 (2×3), Vanja Terek 13, Alma Rušnjak 12, Ivana Hlebec 8, Simona Zdolec 6 (2×3)

ŽKK Radost: Hlebec I. 8, Goričanec Dokleja N., Novak V., Kasapović A., Valkaj N., Zdolec S. 6, Terek V. 13 (cap), Polanec H., Mađar L. 17, Rušnjak A. 12. Trener: Matija Terek