O nama

Ženski košarkaški klub Radost – jedini je ženski košarkaški klub na području Međimurske županije i pod tim imenom djeluje od travnja 2010.  godine.

Trenutno u klubu trenira i igra pedesetak djevojčica, predkadetkinja, kadetkinja, juniorki i seniorki. Seniorke kluba natječu se u drugoj Hrvatskoj ženskoj ligi, a juniorke, kadetkinje, mlađe kadetkinje te djevojčice (škola košarke) sudjeluju u natjecanjima svog ranga pod okriljem Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Cilj kluba planiranje je rada i razvitka ženske košarke, organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članica radi pripreme za natjecanja i sudjelovanja na sportskim natjecanjima. Želja nam je u klub uključiti što više djevojčica, dati im priliku biti dijelom naše Radosne ekipe te nastaviti raditi i posvetiti pažnju radu s mladim igračicama i školovanju domaćeg igračkog kadra.

“Kada stojim, propadam. Teško mi je to opisati nekome tko nikad nije osjetio zvuk kada si sam u dvorani s loptom”

“Način na koji momčad igra kao cjelina određuje uspjeh. Možeš imati skupinu najboljih individualaca na svijetu, ali ako ne igraju zajednički, momčad ne vrijedi ništa”

– Babe Ruth