Z13

BASKET4KIDS – Naše djevojčice odigrale vrlo dobar turnir i osvojile 3. mjesto!


Djevojčice ŽKK Radost i ŽKK Vindi u Sisku

Nakon uspješno odražene dvije sezone projekta Basket4kids koji je prerastao u najveći organizirani turnir za taj uzrast u Europi, od ove godine sudjelovale su i djevojčice, a čast da sudjelujemo smo dobili i mi.

U suradnji sa ŽKK Vindi uspjeli smo skupiti djevojčice da i one pokažu svoj talent i vještine između obruča. U našoj kvalifikacijskoj skupini sudjelovale su ekipe: ŽKK Folka Zagreb, ŽKK Istok Zagreb i ŽKK Sisak te naša ekipa ŽKK Radost Čakovec.

ŽKK Folka – ŽKK Radost 33 : 30

Vrlo dobro smo krenuli u turnir odigravši ravnopravnu utakmicu protiv kasnijeg pobjednika ŽKK Folke. Činilo se da malo treba da okrenemo utakmicu u svoju korist, ali na žalost izgubili smo 33:30.

ŽKK Sisak – ŽKK Radost 26 : 24

U slijedećoj utakmici protiv domaćina ŽKK Sisak dogodio se najgori mogući trenutak za nas, već početkom druge četvrtine povredila se naša najbolja igračica Asja (iskrenula gležanj) i time je za nju turnir bio završen. Međutim, ponovo smo odigrali dobru utakmicu gdje u samoj završnici nije bilo dovoljno koncentracije za dobiti utakmicu.

ŽKK Radost – ŽKK Istok 22 : 19

Treća utakmica u 4 sata ostavila je “trag” na svim igračicama, tako da samu završnicu nisu mogle igrati čak 4 igračice, no veliko srce i brzina “male” Ene Buhin, uz podršku Lene Terek, Laure Rašić, Petre Sajko i Jelene Florijanić, bili su presudni u ovoj pobjedi protiv ŽKK Istok.

Time je osvojeno 3. mjesto na kvalifikacijskom turniru, a svi puni pozitivnih dojmova nastavljamo naše košarkaške karijere. Željeli bi naglasiti prve košarkaške minute za našu najmlađu igračicu Amaliu Senčar te vrlo dobru suradnju sa ŽKK Vindi!

Ovim putem pozivamo SVE djevojčice koje bi se htjele baviti košarkom da nam se pridruže i upišu u našu školu košarke!

Sastav: Amalia Senčar, Ana Paola Murk, Jelena Florijenić, Iva Hrgarek, Asja Kasapović, Petra Sajko, Iva Rušec, Laura Rašić, Lana Rešetar, Lena Terek, Ena Buhin, Trener: Željko Levačić


Share